Högt vatten...

Tisdag 30 augusti


Inom strömmen efter jobbet idag, och vatten var det banne mig...JISSES!!! Doktorspromenaden låg under vatten längre upp...."Aha!!!"....det var därför de som gick på den sidan plötsligt kom tillbaka.När jag anlände berättade Denis att han äntligen fått landa en lax lite tidagare, stort grattis Denis, det var du verkligen värd!

Längre upp fiskade jag av selet, när en av ungdomarna på jobbet som är med i Fiskegruppen slog följe, för att kolla om det skulle hända något...


...Robin dök också upp, småpratade om fisket han varit med om i Mörrum i helgen...Hm, låter spännande! Han upptäkte något i gräset under samtalet, en stooor trollslända som gjort sitt i denna världen...vacker insekt!

Som sagt vattenmängderna dessa sista dagarna skall ju igenom Falkenberg innan det mynnar ut i det stora blå...förmodligen en signal till de "Nyanlända" med fett fenor att vandra vidare uppåt i strömmen!  ;0)
Peter

>>-)))))))`>
Vilande flugfiskespö!

Söndag 28 augusti


Var nere i stugan vid havet denna söndag och passade på att plocka björnbär, det vart såpass spontant att jag missat ta med en hink att samla björnbären i så det enda som fanns tillgängligt i bilen var min linkorg, som fylldes ganska snart...   ;0)...en del av skörden!


"Man tager vad man haver!"

Laxfisket eller rättare sagt flugfisket efter lax, kanske få "Vila" då vädergudarna har bestämt sig att "Flåsa" ut sin vrede...VILKET VÄDER VI HAR HAFT! + är väll ändå regnmängderna som får älven att stiga och förhoppningsvis även fler laxar!  :0)

Tog mig tid att experimentera med nya kreationer för laxfisket......i natur material, samt...

...i syntet. Skall bli spännande och se om det ger utdelning. Det är perfekt när man har fisket inom nära räckhåll, att helt enkelt binda upp nya flugor och testa dem direkt.

Ser verkligen fram till denna hösten, känns mycket spännande och inspirerande...många utflykter kommer det att bli, både på nära håll samt längre destinationer. Det som är så posistivt är man har sådan stor variation i framförallt flugfisket att det finns alltid nya utmaningar, eller hur???  ;0)


Blås inte bort i ovädret i veckan!  ;0)

Peter 

Laxfolk...

Torsdag 25 augustiJag behöver väll inte nämna vad jag har gjort på kvällarna nu???!!!  ;0)

Igår var jag där igen...och idag, med de övriga entusiasterna som längtar på det efterlängtade "Suget" i linan ute i strömmen......många historier blir det, och goa skratt...

...Veli skjuter ut flugan i hopp om att det hugger snart, och vem hoppas inte på det???  ;0)

När jag väl kommer ut igen, efter Veli så händer det när jag kommit en bit fram på "Sträckan"...nämligen "Suget", och ett rejält sådant, laxen drar iväg lina direkt! Denna gången tänker jag pressa fisken tidigare än den i tisdags. Fighten är igång på fullt allvar...Veli och Stefan samt ett tyskt par kommer fram och bevittnar skådespelet, och när jag tror att fisken skall till att landas...SÅ SLÄPPER DEN!!! Hmmmmmm?????.....   :0(    Den kan ha vägt runt 6kg...Hm!...."You catch some, and Loose some!" Det var bara att spotta och på det igen, efter en paus!

Sista vändan har jag kontakt två gånger till när mörkret håller på att lägga sig över strömmen, förmodligen mindre havsöringar, då huggen var lätta och blixtsnabba...Hm...Ja, ja!!! ny dag imorgon!  ;0)

Det är väll sådana här stunder och ögonblick man känner att man är dödlig!!!  ;0)
Peter Scheffler
"Världen är som bäst när naturen erbjuder starka upplevelser!"

Tålamod kan löna sig!

Tisdag 23 augusti

Längtan efter att få komma tillbaka till Laxströmmen gjorde sig påmind under arbetstid, så till den milda grad att kroppen nästintill "Skrek" av längtan...och till slut var jag äntligen där...men inte själv!!!

Räknade att det var tre danskar tre tyskar, samt fyra till fem stycken av oss övriga...PÅ SAMMA POOL!!! Överbefolkat med andra ord, men någon gång borde det lugna ner sig. Trots detta, är man inte på plats blir det absolut ingen fisk, så man sitter där snällt och väntar till ens tur kommer. Umgänget är det inget fel på, alltid något att diskutera om gällande fisket tills det är dags.

Första "Rundan" gick  snabbt utan längre väntan, inget "Nyp" den gången. När det väl var dags igen för min tur så hade det gått ca 1-timme, kanske mer, men man ger ju inte upp i första taget...vilket lönade sig!

Efter si sådär 6 - 7 utlägg av flugan sög det tag i linan... REJÄLT!!! gav med på slacket så laxen fick ställa sig i rätt position, för att i nästa stund sträcka upp spöt...och fighten var igång!!! Först var jag inte med att det var fisk på, kort efter kom adrenalinet genom systemet i kroppen..."Fick jag krokat den riktigt denna gången nu tro???"...någon minut senare lugnade jag ner mig och tog ett stort djuuuupt andetag, och pulsen befann sig åter i hyffsad "Normal" nivå.
Kändes att det var lite tryck i denna fisk, som kämpade rejält med ett par pladdask i vatten ytan, och stångade, och kämpade. Och det fick den göra av och till medan jag parerade fighten...nu var jag mer eller mindre omringad av mina goda fiskekamrater som följde det hela, samt fler från andra sidan älven. Men till slut så...
...en hanlax på 84cm  5.5kg, det var gott att äntligen fullborda fighten! Tackar fiskekompisarna för supporten! Och Micke som höll i kameran och Robin som "Tailade" den...Tack!

Satte mig på bänken därefter och lät bli fisket, för att bara vara...och njuta av resten på denna kväll. Kort därefter dyker även Stefan upp med en hanlax, grattis! Såg på dagens fångst att det kommit en del, både på fluga och på spinnfluga.
Medan jag låter kropp och knopp sjunker ner i harmoni, så kan jag inte låta bli att glädjas lite när Micke sällskapas av en liten knatte som rollar ut sin fluga ut i strömmen, det är gott och se att det finns en yngre generation som uppskattar detta fiske med!


Vi ses nere vid strömmen igen vill jag lova!  ;0)
Peter Scheffler  >>-))))))))`>


P.s: "Den kloke tar det ena först, och det andra sedan!"

Helgen som gått...

Måndag 22 augusti

Efter landningen av fisk i fredags kväll i Ätran, höjdes motivationen återligen...med ett besök ytterligare på lördags förmiddagen, men...det var bara att vända mer eller mindre pga "invationen"! det var tätt mellan spösvingare vill jag lova...så det blev en tur istället till ett mer lugnare ställe för att söka lax..det var det värt, på både det ena och andra sättet!  ;0)

Hem och bytte ut tvåhandsspöt till ett lättare enhandsspö klass 7, med kort skjutklump...väl på plats såg det bra ut, kändes bra också......synade och fiskade av strömmen, meter efter meter i lugn takt...
...från snabba stryk, till mer lugna sel...
...och till min förvåning small det på en mindre lax, när flugan drev ut från överhängande träd ut på exponerat vatten, fisken var uppe och vältrade sig i vattenytan, sedan var det Bye Bye! Jag hann vartfall se att den var färgad, så den hade vilket fall som hellst fått gå tillbaka om det hela hade fullbordats.

Andra vändan, så ser jag en lax intill en växtlig rugg nere i strömmen......den hade rejäla bit märken...vilket jag misstänker att någon gädda varit framme. Laxen vägde ca 1 - 1.5kg, så det var ingen stor lax, men ändå lite sorgligt. Kanske dags att besöka detta stråk för att flugfiska efter gädda...

Fortsatte att kolla runt lite i området......sköna blommor...

...en nyfiken ko som snabbt kom fram när jag närmade mig flocken...

...en go lördag blev det till slut ändå.Under söndagen satt jag vid bindstädet för att fortsätta färdigställa de höstflugor jag börjat på, och en del har det blivit......husmask imitation...

...flicksländenymf...

...originalet vs kopian av harkrank...

...ett par nappindikatorer hann jag med också...bra att ha vid nymffisket!...

...så nu är min "Blandask" fylld med nya fräscha flugor inför det kommande höstflugfisket efter öring och regnbågsöring.

Överst och neråt, tjecknymfer, fjädermygg i olika densiteter, busen i sälhår, myror, nattsländor med guldskalle, guldskalle nymfer/attraktorer, husmaskar i olika densiteter och färgsättningar beroende på bottenvegitationen, flickslände nymfer samt den andra delen av asken med de "Torra" exemplaren. Ingen återvändor nu!!!  ;0)

Under kvällen tog jag mig en snabb tur inom klubbvattnet, såg dock inte friskt ut...efter den ljusa flugan sjunkit ca 10 cm under vattenytan var den borta pga av den "Färgning" det blivit av det intensiva regnandet som varit tidigare, dessutom var ph-halten förmodligen inte optimal med tanke hur fisken bettedde sig, samt temperaturen i vattnet var alltför högt fortfarande. Åtgärd, åtgärd!!!Annars var det rejäla "Svärmningar" av mindre flygmyror...så några sådana får jag också binda upp...TYDLIGEN!!!  ;0)


Ha en bra vecka!
Peter   >>-))))))))`>Regn & Rusk!

Fredag 19 augusti

Fortsatte att presentera flugan i hemmaströmmen efter jobbet denna eftermiddag också, samt trotsade vädergudarna...blåste så in i H....E!!! Men vad gör man inte för att vistas ute i det fria och friska!  ;0)

Mycket vatten är det nu i strömmen, men det är bara bra då blir bra med "Stigningar" av ny fisk. Medan jag samtalar med ett besökande par från Tyskland så ser jag att det sker saker i min ögonvrå en bit upp......Mikael har fått på en lax! Och en rejäl en dessutom, som kämpar bestämt. Efter ett ordentligt utras, samt vältrande uppe på ytan en bit ner så släpper den..."Den var en rejäl en...Grrrrrrr!!!" utropar Mikael. Typiskt va?!  Men så är det, de kan vara lömska, men jag tror på honom, han kommer få en till inom kort!


Ja, efter detta fortsatte vinden att J....S med oss, under kvällen blev det bara värre, vindbyarna piskade i ansiktet så det var att tajma utläggen, annars var det som att kasta rätt in i en "Vägg". Vid skymning så stramade det till i mitt spö, kändes inte direkt stort, och lite annorlunda för att vara en lax...eller???......en redig havsöring nöp till i flugan när jag skulle ta hem linan inför ett nytt kast! Det var gott att äntligen få drilla fisk i hemmaströmmen. Hoppas dock på en Lax framöver...  ;0)
Havsöringen hade några löss...så den var nystigen, dessutom blank och fin!


Vädret verkar bli ganska ostadigt framöver, så det blir en fortsatt utmaning att svinga flugspöt...men hoppet finns där, hela tiden!!!  ;o)


Ha en trevlig helg vänner!

Peter  >>-))))))))`>

Laxadäng...

Torsdag 18 augusti

En vända utmed laxälven efter jobbet gjorde susen...mentalt vartfall! Medan jag var där hände bla detta......Picko landar lax, grattis önskar den "Långhårige"!!!  ;o)

Det får bli fokus på laxfisket nu en del framöver, men givetvis kommer jag klämma in höstflugfiske efter öring och regnbåge med.

Men allt har sin tid!!!

Peter

>>-))))))))`>
Flugor!

Söndag 14 augusti

Började sortera ut flugor ur mina askar, sedan var det kört! Så då var det bara att binda upp nya fräscha...nymfer, höstflugor(imitationer/Landinsekter), torrt samt övriga som kan förgylla de kommande flugfiskedagar nu under höstsäsongen...med bla dessa kreationer:Variant av E-12:a med olivgrön bakkropp, ribbing med tunn koppartråd, ljus övervinge, rostfärgad hackel samt guldskalle.
Fjädermyggnymfen bunden på en Tjecknymfkrok dvs hullinglös.

Förtyngda flugor är "Tjecka" att ha!!!  ;0)

...gärna en och annan i annorlunda färger som kanske utlöser ett och annat hugg av ren nyfikenhet!

Moskito-larva!

"Busen" i sälhår, en av mina absoluta favoriter!

Husmask som bygger sitt bo med hjälp av sandkorn, eller växtdelar...utstickande ben samt med guldskalle som imiterar en liten luftbubbla men som är bunden omvänt för att krokspetsen skall hamna uppåt när flugan landar nere på botten. Fiskas hem ytterst långsamt med pyttesmå hemtagningar.

Myror är gångbart när det finns en del andra landinsekter på vattenytan. Denna gjord i foam och hackelfjäder, med andra ord snabbt och enkelt!

Mindre grön bärfis i foam...är ibland väldigt attraktivt bland framför allt regnbågsöringen under hösten i P&T vatten.

Den stora svarta med lite orange detaljer är också bra att ha tillgänglig!

Harkrankar skall vara med i asken också!

Den tidigare nämnda...getingen förstås!Det är bara att fortsätta att fylla upp askarna med de nya kreationerna, som är väl beprövade och gett resultat!


Ha en fortsatt skön söndag!Peter  >>-)))))))`>Baltak!

Lördag 13 augusti

Denna lördags morgon blev det tidigt...04.00, för att sedan möta upp kompisen Mikael och köra upp till Baltak vid ca 05.00....."Liiiiiite" trött var jag får jag erkänna!  ;0)

Men vad gör man inte för att få komma iväg och flugfiska. Det var ca fyra grader i luften så här tidigt, men det skulle ändra sig under dagen...Väl framme så fick Mikael fisk...

...alltmedan naturen verkade sova ut denna morgon...

...Wolly Worm...

...liten vs stor...

...gott med "go mat"!!!  ;o)

...det är bara att njuta av tillvaron, skål!

Senare på dagen började bli MYCKET varmare, närmare bestämt ca 22 grader, så det var bara att ta av sig paltorna. efter en trög morgon för min del, så valde jag en skuggig plats som kändes "het"...valde att binda in en E-12:a med guldskalle då jag sett ett antal mindre ljusa nattsländor över vattnet, lade ut flugan över en mindre ström...PANG!

?????.....

...spetsen hade gått av, den var en 0.14mm...ALLDELES FÖR TUNN!!! Kunde jag konstatera efteråt...DUMKOPF!!!
Hade behållt denna för att få nymfen att gå ner tillräckligt ner i strömfåran, utan att "segla" upp av vattenmassorna...ner kom den! Och fisken tog! Ja ja, "You get some, you loose some!"  ;0)

Denna dagen var det dessutom fullt med kräftburar utmed hela sträckan, förutom flugor som kastades ut i strömmen så var det kräftburar som plaskades efterhand som de vittjades, ett under att man inte krokade en och annan bur!

Såg ej mycket fisk som drillades av de ca 15-20personare som var där, kanske lite tidigt än så långe, återkommer lite längre fram när det svalnat mer i både vatten och luften...typ om si så där mitten av september!  ;o)

På vägen tillbaka till Rendez-vouz platsen, gick jag inom en ståndplats för att kolla om det var något där...mört, samt fem stycken gäddor som svävade i lugnvattnet utanför ström kanten, satte på en tung guldskalle Montana för att se om de reagerade...dunkade den i huvudet tre - fyra gånger på en av gäddorna, DEN REAGERADE INTE ETT DUGG!!!  ;0) De var som helt avtrubbade...helt frånvarande, vad det nu kan beror på? Vattentemperaturen verkade ändå hyfsad, men det kanske skall till mer temperaturfall för att fisken skall bli mer på "Hugget". Återstår att se framöver!


Ha en skön söndag!
Peter  >>-))))))))`>

Flugfiskestråk...

Fredag 12 augusti


De sista två dagarna har jag besökt ett "mindre" laxvatten för att "Sonda av" lite......budskapet på denna skylt gillar jag skarpt!!!  ;0)


Fanns en del att vila ögonen på...


...förutom de olika spännande stråken...
...rönnbären frodas för fullt så jag antar att det blir ännu en "Is tid".
Strömmen bjuder på lugna sel...
...till mer strida strömmar, samt en och annan fin nacke, få se om jag hinner besöka detta mer framöver. Nu inleder ju höstfisket med bla. laxfisket i Ätran, olika regnbågsvatten, kustflugfiske efter havsöring, höstgädda m.m.   m.m. 

Har dessutom börjat binda upp nya fräscha flugor för hösten med bla......myggor i olika stadier...
...getingar, och mer kommer visas här framöver!

Har en del flugfiskeprojekt inför hösten, det skall bli spännande, ser fram till en riktigt fin höst...och ett riktigt inspirerande flugfiske.


Ha en go helg!Peter >>-))))))))`>
Strömmar i Strömhult!!!

Måndag 8 - tisdag 9 augusti.

Får erkänna att jag var "Ganska" sliten efter helgens äventyr, frågan är om flugfiskearmen orkade svinga en fluga i luften efter ca 20 000 paddeltag...

Anlände till Strömhult, och tillbringade flugfisket vid strömmande vatten samt den större dammen, med 10st andra entusiaster från spridda delar av landet. Frågan var om firrarna var huggvilliga trots den höga vattentempen???


Jag körde lite med "On-sight" fiske, med myggimitationer i olika stadier...vilket funkade!


Denna regnbåge var grann, med fina fenor, precis så som man vill att de skall se ut...HÄRLIGT!!!  ;o)


Det drillades både till höger och till vänster, i det strömmande, och i dammen...


...hela tiden!
Ung som gammal!
Några återutsattes...

Flyfishing in action!!!

Dammens ena ände...


...och i andra änden så......så nöp en riktig fet baddare på myggkläckaren!


Förutom regnbåge......så finns det även fin abborre, för att inte tala om öring, men den är fredad och skall återutsättas direkt.

Efter en "Fattig" fiskesommar, så var det roligt att komma igång igen på detta viset. I och med detta så får detta anses som en "Kick-off" till det blivande höstfisket, vilket jag verkligen ser fram till med glädje!
P//
Dramatisk helg!

Lördag 6 augusti


For upp till Ljungkile för att delta i Orust runt (99km), enligt anmälningslistan var det 246st anmälda, när jag såg den sist under fredags kvällen. Det visade sig att detta skulle "Regleras" inför starten......då det vart endast 104 startande. Ostadigt väder!


Med sydvästlig vind och tilltagande denna dagen = motvind på väg till vallerö där övernattningen skulle ske...


(denna bild är från lördags kvällen och vinden hade lagt sig rejält)

...men först var det ca 54km paddling, via farleder, mellan öar, svallvågor från förbipasserande motorbåtar som hade "Bråttom", några pauser, så att inte lederna blev "Fixerade" i fast läge!!!  ;o)

Efter många, många, många...MÅNGA timmars paddlande...


...så var det "Mellanstation" på Vallerö, snabbt ombyte, snabbt intag av protein och kolhydrater och vätska...och ner i sovsäcken snabbt som attan inför söndagens paddling tillbaka...de ca 4,5milen!

Hmmmm???...


...vaknade på morgonen med spöregn och vinden hade vänt till nordväst, dvs motvind igen! Det var bara att "Stänga av" och fokusera, samt med en dos självdisciplin......trots det blöta så fanns det tid för en bild, då och då...
...paddlade ikapp flera denna dag...


...tills jag kom till en farled mellan Ellös och Henån(endast ett par mil kvar till mål), DÅ BÖRJADE DET HETTA TILL REJÄLT...jag lägger till bakom en ö som reser sig ca 35 - 40 meter, och som håller vinden på andra sidan, medan jag ser ut över det vilda som far fram med ca 1 - 1.5meters vågor, och en vind som tilltagit till ca 15m/sek(kanske t.o.m. mer i byarna!)...är det en paddlare som går runt ca 1 km bort, hm!? Medan jag paddlar ut i detta "Vilda" så ser jag att paddlaren längre ner tänt ett nödbloss, kort därefter kommer en båt och hjälper paddlaren...under bråkdelen av ett ögonblick så är mitt fokus inte med mig, när jag skall ta ett paddeltag på min högra sida finns det inget vatten, och det som kommer ske är ett faktum. Jag går runt, halvrunt vartfall, försöker göra en Roll men vågorna är för starka, så det är bara att gilla läget, dra av kapellet och ur kajaken. Blåser snabbt upp Flottören och trär på den på ena paddelbladet, riktar kajaken från vågorna för att i nästa stund ta mig upp igen...men...vågorna sköljer över och fyller sittbrunnen hela tiden. Väljer att istället signalera med hög paddel. Kort ögonblick därefter dyker det upp en annan paddlare som lägger sig utmed min kajak, jag kommer upp igen men vågorna är för starka. Därefter kommer en motorbåt, och jag får hjälp av dem att ta mig till land. Tackar paddelkompisen som försökte vartfall, samt ett stort tack till Göran med sällskap som förutom bogsera kajaken och tar mig till närmaste skyddade plats, även skjutsade mig tillbaka till bilen, ett stort tack!!! Jag frågade om jag kunde få deras adress för att åtminstånde skicka en en blomma som tack, vilket han svarade..."Nästa gång får du hjälpa mig!"...vilket följdes av ett skratt från oss båda.

kajaken med all packning låg nu i en liten servicehamn så det var bara att ta sig ut tillbaka till Orust och hämta upp allt, under tiden far tankarna innanför pannbenet......solen värmde MYCKET GOTT efter ösregnet och en stunds "badande"!!!  ;o)


Tror inte jag behöver tillägga så mycket mer om detta, och nej...JAG KOMMER INTE SÄLJA KAJAKEN!!!  ;o)P//P.s: jag fick som sagt bryta under söndagen, men det var ändå spännande att vara med, så det är nog inte sista gången...men då får det vara stabilare väder!  ;o)Varmt kvällsfiske!

Torsdag 4 augusti


Efter en stunds "Softande" i solen efter en go middag, så kändes det läge att sticka iväg och prova abborrfisket i en mindre sjö......det gick ju bra!  ;o)  kilos abborre är ju inte fy skam, det bara small till när poppern daskade i vattenytan. UL-spöt fick jobba en del innan "Borren" lugnade ner sig. Var ganska nöjd med detta, satt och guppade i flytringen allt medan solens sista strålar värmde ansiktet.

Fina kvällar nu, men det känns att det går åt andra hållet nu, ser fram emot en riktigt fin höst! Men allt har sin tid!!!  ;o)P//     >>-)))))))`>

Solskenstur 1 & 2...

Tisdag 2 augusti

Igår så tog jag mig till öarna kring Vendelseö, efter söndagens besök kring Balgö...blev "Något" inspirerad. Vendelsö ligger strax utanför Frillesås, dessutom var det nästan helt stilltje!Väl på plats var det redan ett par som var i plurret...
...på väg ut till första ön Kidholmen, mötte jag denna farkost...
...Norstön med brant stuv på västra sidan...
...en fågel var så fokuserad på att leta föda att den nästan simmade rätt in i sidan på min kajak  ;0)
...Ustö skymtas föröver, efter passerat Brattö...
...havets gamar väntar på något ätbart...
...dags att sträcka på benen på Ustö och fika lite, samt fota med...
...fåren verkade trivas, långt från fastland...
...ett energi komplex söderöver, Ringhals kärnkraftverk...
...vindpinade tallar...
...pyttesmå nässlor...
...en och annan vacker snäcka...
...trots att ön var nästan täckt av lös rullsten, så var det inget hinder för växterna att ta sig upp till den efterlängtade solen...
...ännu mera växter...
Passade på att föreviga nöjet, notera det rådande åskvädret i bakgrunden, som tur utvecklades det inte till någon åska.
Från Knarrskär, via Klänningeskär till självaste Vendelsö på södra sidan...
...och avslutnigsvis åter i hamn, efter ca 15km havskajakpaddling, och vilken kväll...IGEN!!!  ;o)

På vägen hem kunde jag inte låta bli att stanna till vid "Gamla Varberg" och dess vårdkasberg......VILKEN UTSIKT!!! med Balgö en bit ut som jag besökte i söndags. Enligt informationen fanns det ursprungliga Varberg en bit bort från klippan, ca 1300-1000år f.k...spännande. Berget användes bla till att tända upp en varningseld för meddela om fienden var på väg...

Finns inte många öar utmed den Halländska kusten, men några skall man hinna besöka innan höststormarna kommer igång! ;o)

--..--..--..--..--..--..--..--..--..--..--..--..--..--..--..--..--..--..--..--..--..--  >>--)))))))))`>  --..--..--..--..--..--..--..--..--..
Solskenstur No2...idag onsdag 3 augusti.


Efter allt bestyr idag, så var kroppen redo att svalka sig på kvällen, valde att sticka ut med havskajaken och träna lite på rollar och självräddnings tekniker...Passade på att ta en bild på fyren vid Morups Tånge från Glommens hamnutlopp...

...fann en plats inne i en vik som kändes tryggt att träna lite på manövrarna. Kan vara bra att det sitter då jag mestadels kommer paddla själv, om det inte är någon annan kring hemmaplan ( Falkenberg alt Varberg) som läser detta och vill "haka" på.

Efter någon timmes träning var jag nöjd med detta passet...noterade att det var stora segelfartyg på väg söderut, flermastade med alla segel uppe, jag vet att det kommer vara ett jättestort segelbåt event i Halmstad till helgen, de var förmodligen på väg dit nu. Vackra de gamla skeppen!
Åter till Glommens hamn...segelbåt vs fiskebåt!
Det är något magiskt med solnedgångar!!!  ;o)
På vägen hem kunde jag inte låta bli att stanna till för att föreviga detta...ett blivande lågtryck???


Vad hände med fisket undrar ni som har följt denna bloggen en tid nu, jo det kommer, gäller bara att passa på och göra lite annat också, för sommaren är kort. Noterade igår att rönnen här intill var täckt av rönnbär...hur skall man tolka detta, att det blir en riktig "Varga vinter" igen??? Halvmeter tjocka isar vid isfisket??? känns långt borta just nu!!!


P//Ålakråkor & Säl!

Söndag 31 juli


Trots mörka moln som tonade upp sig i inlandet så stack jag till havet med kajaken, närmare bestämt Getterön utanför Varberg. Väl vid parkerings platsen stog husbilarna på rad, och då inte en rad, utan FYRA!!! Varje rad bestående av ca 15 husbilar...vad nu då??? Är campingplatserna överfulla???  ;o)

In med bilen mellan ett par av husbilarna, dessutom en ledig parkering närmast grinden ner till vattnet...TUR!!!

Packade ihop "Pinalerna" och så iväg......ingen skärgård precis, men en och annan ö finns det.

Valde att runda Balgö, med tanken på förutsättningarna var det ingen dålig idé...nästintill vindstilla och liten "Sjö".

På vägen ut såg jag flera sälar som låg på varsin sten ute på revet, längre fram hörde jag ett bekant läte. Eftersom jag hade vinden mot mig så hördes det tydligt, jag närmade mig en holme med ett antal skarvar (Ålakråker), och ser en sälunge liggandes på andra änden av holmen. Nu var det inte länge till yttre spetsen av Balgö, väl framme så......stirrar tre trutar på mig, varav den ena ser riktigt barsk ut..."VA F:::N KOM DU IFRÅN???"...såg han ut att tänka...och jag kontrade med att tänka...."VA F:::N FICK DU LUFT IFRÅN???"...   ;o)Förutom boskap på ön......fanns det vitkindade gäss...där mellan stenarna, ursäkta kamerans begränsningar...ingen lång zoom precis! ;o)

Många fler arter finns det med, då Balgö är ett naturreservat......Ålakråk holme...

Ooops!!! Jag och djuren var visst inte ensamna.......ett par andra paddlare hade tagit sig hit...


...samt......ett annat par med varsin Paddleboard. Det var tydligen inte bara jag som hade på känn att det skulle bli en fin kväll!!!  ;o)

När solen började gå ner så var det dags att ta tillbaka, men denna gången hade jag solen från rätt håll, då en annan säl kunde fångas...med kameran...på håll......JAPP!!! Kanske dags att investera i en bättre kamera med rejäl zoom???  :o)
Kunde inte låta bli att stanna till bakom en ö då solen var på väg ner och "Bara vara"...

Denna kajakturen var underhållande, och träningsmässigt ok...ca 16km fram och tillbaka......Tack och hej, leverpastej!!!  ;o)
P//
"Människan når ej nya oceaner om denne ej vågar lämna land ur sikte!"

RSS 2.0