Massa Möten & Mörkerfiske...

Torsdag 28 april.

Igår onsdag var det en massa "Måsten" som skulle prioriteras så fisket fick stå över för en dag...så är det, ibland!!!  :o)

Och idag torsdag har det varit en lång dag med möte samt planering etc mellan 08.30 - 16.45, sedan iväg på ett "Starta eget" workshop, fram till 19.00...OCH SEN VAR DET ÄNTLIGEN DAGS!!!

Iväg till närmaste vik med sten uddar och testade h.ö-fisket denna kväll, 1:a första försöket hade jag ett "Nyp" i flugan, fisken vände uppe i ytan så jag åtminstånde skymtade den. Nja det var inte den rätta "Feelingen" detta tillfälle...hm! Så bar det iväg till ett annat ställe, som visade sig vara mer skyddat från vinden. Redan vid första försöken ser jag en stor h.ö. vakar uppe på ytan en bit ut, en snabb helomvändning, och stack dit i all hast...ut med flugan...Sluuuuurp!!! Normalt är jag iskall, men F..N nu hade jag glödande lava i ådrorna plötsligt, och var alltför ivrig i mothugget...ja ja, den var vartfall framme och "Checkade" av bytet.

Kom till ytterligare en plats en bit bort, lade ut, 2ggr såg jag hur h.ö. följde efter men tvekade i sista ögonblicket. Nu hade dessutom mörkret fallit ner från den så blåa himmeln tidigare under dagen...när en annan, som så många andra är instängd mellan fyra väggar. Dock, ekonomin skall ju in också!!!

På tillbakavägen till Troutmobile, så var jag väl förberedd...pannlampan belyste den nedtrampade stigen i gräset, och mörkt var det verkligen....


...till slut fann jag ett "Ljus" i mörkret, Troutmobile!!! 

Som hade bättre ljus än pannlampans lilla kägla...


...bortom ljusskenet fanns de...de vackra Silvertorpederna!!!

Snart dags för nya utmaningar.... 


"Skitfiske!"  ;o)Peter


Varning...drillning pågår!!!

Tisdag 26 april.

Så nu är man tillbaka till vardagen, efter en rejäl långhelg. En del väljer att vila ut...dock inte jag, vartfall inte fiskearmen!!!  ;o)

Det blev många dagars flugfiske, även förra veckan, det känns ganska behagligt kan jag lova...både för kropp och knopp!

Den nya veckan startade igår, och vilken start! Trots detta så var jag ganska ödmjuk inför kvällens fiske, men även idag så hände det, redan vid första försöket...PANG!!!...

...men vi kan ju inte gå händelserna i förväg, det fanns annat att se också...


...som tex eventuell bindmaterial, för blivande flugor...Njaa!!!......eftersom det har blåst så kanske det var Liiiite grumligt men icke då! Klart som Gin!!!

Dessutom kändes vattnet rätt så kallt också, inte konstigt kanske med tanke på att det blåst en kylande nord-västan vind. När jag anlände svepte en tjock kylande dimma, men det var ej långvarigt...under tiden hann jag ta på mig "The trout hunting gear"!!!...  ;o)

Började ladda flugspöt med hjälp av en lina som ven i luften, trotsade vinden med att kasta baklänges, dvs med ryggen vänd i riktning mot havet, linan rullade ut fint över vattenytan. Började sakteligen ta hem lina, noterade att strömmen runt udden förde med sig linan i motsatt riktning mot vågor och vind...PANG!!!...en pigg liten blank havsöring for upp i luften ett par gånger innan den gav upp...


...trots sin ringa storlek bjöd den på kamp, snabb återutsättning, så var det på det igen...PANG!!!...den släppte, detta upprepade sig 3ggr till, en krokades......men släppte efter ett rejält luftsprång, HÄFTIGT!!!

Det skulle ta en stund innan det var dags igen...


...denna var riktigt vacker!!! trots ett bitmärke på övre delen av stjärtfenan, kanske sälen jag sett några dagar tidigare??? Den fick givetvis återgå till det stora blå. Fyra till valde att "Nypa" flugan på tillbakavägen......och en var med ända till fötterna, när den släppte, kanske lika bra det, häftigt att få känna på krafterna som dessa Silvertorpeder bjuder på!!! Sussi ringde mitt under den sista drillningen, som om någon "Där uppe", sa att nu är det nog!!!  ;o)

Detta passet var det mest intensiva jag fått uppleva hittils denna säsongen, när det gäller havsöringsfisket. Förra året var det ungefär detsamma, fast någon vecka tidigare vill jag minnas, om inte annat är det bara kolla i dagboken. Ja!!! Ni läste rätt, så J...A ambitiös är jag...ha ha ha!!!

Hm...fiskearmen kanske skall få en paus imorgon???....Skitfiske!!!  ;o)PeterKvällssol & huggsexa!!!

Annandag påsk 25 april.

Tog en liten sovmorgon, då det vart en sen kväll igår...hade dock en massa "Måsten" under dagen så jag avvaktade fisket inför kvällen...vilket lönade sig!

Valde ett annat ställe än igår kväll, dels för att jag tror att det är bra att låta fiskeplatsen "Vila" från daskande fluglinor i vattnet. Så jag har 5 - 6 platser som jag varierar mellan i mitt sökande efter havsöringen. Men som sagt kvällens destination lönade sig, dock var det redan bemannat med ett par andra en bit bort, så jag valde att låta ögonen, intuitionen "Söka" närvaron av eventuella havsöringar...och valde platsen därefter.

Hade under dagen investerat i en ny fluglina, och bytt ut den kracklerade som jag använde senast igår kväll. Det kändes gott, presenterade flugan en bit ut, bland stenar...PANG!!!  Hade knappt börjat ta hem flugan innan det small till, och linan sträcktes ut...rejält!!!

Denna gången var det "Liiiite" mer kraft än föregående havsöringar jag fått under denna månad...fisken drog rejält och gjorde 5st rejäla luftsprång mellan utrasen, det var en riktig Fighter!!! Vilken glädje...när jag skymtar fisken ser jag att den är helt silverblank...med genomskinliga bukfenor... 


...dessutom släppte de silvriga fjällen mycket lätt när jag tog i den, så denna valde jag att behålla som matfisk. Vikten var 1.7kg!!!  Yess!!!  ;o)

Satte mig på en sten strax därefter och njöt av solnedgången, noterade att ett par mindre h.ö. hoppade en bit utanför platsen, men kände ingen stress att behöva kasta ut flugan...just då. Pausen varade ca 20 minuter...sedan tog jag mig ut bland stenarna och lät flugan landa i vattnet ännu en gång..."Sssssccccchhhhwwwwooooosssshhh!!!"...linan sträcktes ännu en gång, och kroken lossnade ett ögonblick efter, men fisken valde att ännu en gång attackera flugan, linan sträcktes tungt...och så släppte det igen. Ladeut flugan i olika riktningar, 3 -4ggr hade jag "Kontakt". Inga fler h.ö. krokades dock men jag var nöjd med det...


...Yeeeesssssss!!!!  ;o)

Vilken fighter, vilken upplevelse, vilken glädje!!!

Just i denna stund ligger det nyrökt havsöring på knäckebröd, som skjöljs ner med en sval öl...Ha en fortsatt go vecka!Peter
P.s: tre ledord i mitt fiske:  glädje, fokus och självdisciplin...då finns det möjligheter!!!  


Kvällen...dagen efter!!!

Påskdagen 24 april.

Iväg och testade foamflugor i skymningen....


...och vilken skymning!!!

Sex gånger var havsöringarna framme på flugan, dock var det ingen som krokades, det var ändå spännande se hur vatten ytan virvlade runt, eller hur en rejäl vakring formades...

I mörkret slog jag på pannlampan och avvaktade en liten stund...mängder av mysis, sandräkor avslöjades med sina självlysande ögon som sken i ljuset. Hörde ett ständigt "Sssslurp"...i vattenytan runt omkring mig i mörkret..."SPLASCH!"...lät det ett par gånger också, Hm..."Luftsprång!"...

Nej, nu får det vara nog för denna dagen, jag menar kvällen......Natti, Natti!!!PeterP.s: det varma klimatet kommer väcka upp insekter till liv = öringvak!!!  ;o)

  


Påskafton!!!

Lördag 23 april.

Sussi anlände till mig på långfredagskväll, för att fira påsk med "Me and myself and my family" ;o)

Det fanns ändå tid för att söka havsöring, trots en skröna av de gamla gardet av fiskare som säger att det är ingen idé att fiska havsöring då det är jättefint väder och kristallklart kust - men är det en skröna igenteligen??? Njaaa....jag tror att den gamla generationen har ändå ett och annat att förmedla vidare. För fisket var inget vidare denna dagen. Vi besökte ett par "Heta" ställen och fiskade av reven frenetiskt men utan resultat...tills jag kom till ett av "Hot spots"...en h.ö. tog flugan men släppte uppe i vattenytan...hm???

Sälen patrullerade också denna dag, på det senare stället...Hm!!! Förutom sälen så är jag övertygad om att när vattnet är som gin, då blir havsöringen väldigt skygg, så det är bättre att fokusera fisket under gryning och skymning.

På väg tillbaka...


...till Sussi och Troutmobile. Sussi satt och gassade i solen samt gick igenom bilderna hon tagit under förmiddagens fiske. Vi valde att bryta fisket och istället for vi till Falkenberg för att ta en bit lunch, innan vi skulle på ett kalas kl.15.00. Men vi hann ta en promenad utmed Ätran för att "Stampa ner maten", en spinnfiskare såg vi utmed ån, när vi kom till Garvareforsen var det tomt, va???...inga flugfiskare??? Sussi tog en del bilder på fåglar...högt som lågt.

Som sagt kalas 15.00, en av brorsans barn fyllde 1år, kaffe slank ner men kakor och tårta hoppade jag över, för ett par timmar senare var det dags till nästa bjudning. Morsan och hennes familj bjöd på påskbuffé, nere i stugan på kusten...en av mina favoritplatser efter just h.ö. fisket. Efetrsom jag hade varit inne på "Apoteket Röda Näsan" tidigare på dagen, så var det läga att korka upp en bira...det blev en Amerikansk Miller "Genuine Draft!" tillsammans med en singelmalt, med det Laxklingande namnet "Speyburn", och givetvis med en Lax på buteljen!!!  ;o)

Kvällen började komma och jag kände på mig under middagen att det var något på "G"!!! Så det var bara att byta om ladda flugspöt och iväg...


...en skrubba tog min skymningsfluga, jag noterade mängder av småfisksomvakade inne i en vik utmed läkanten, men jag valde en annan plats. När jag anlände fanns det bara en liten Liiiiiten gnutta ljus kvar över det stora blå, utanför några stenar ser jag ett vak på ytan. Snabbt som attan presenterade jag en av mina "Nightcrawler", och började stripa den...Pang!!!......en liten vacker havsöring!!! ÄNTLIGEN!!! Axlarna föll ner på plats, kort därefter började vinden tillta...REJÄLT!!! Och mobilen började ljuda med sitt "Fisk-fånga-drillning"...det var Sussi som undrade hur det gått, hon satt inne i värmen med en kopp te med morsan och syrran och njöt av påskkvällen, och jag likaså fast ute i bäckmörker!  ;o)

Fortsatt go påsk!!!


Peter
P.s: lärodom efter denna dag...GE ALDRIG UPP!!!  ;o)  
Små nafs!

Fredag 22 april.


Kom iväg senare idag pga ett sent pass inatt på jobbet, men bättre sent än aldrig!  ;o)

Vilken dag det har varit idag, lite vind, lätt dis, solen stekte dock ändå. Första platsen blev det först en...


...skrubba, på flugan, Peter plattfisk på G igen!

Fortsatte att fiska av revet, såg några stenar strax under vattenytan som var en bit ut, lade ut flugan precis mellan stenarna som hade en rejäl djupränna intill...började ta hem, pang! Ett snabbt nyp i flugan, men fisken krokadses inte....Hm!

Fortsatte en stund men valde att förflytta mig till en annan vik...


...ett ejder par valde att simma längre ut när jag närmade mig platsen för fisket...


Det högg vid de första försöken, eller rättare sagt, nafsade ett par gånger. Men rätt som det var högg det till ordentligt, dock var koncentrationen på en annan plats för var inte helt med och missade krokningen. Ja ja...

En stund senare dock, small det till... 


...en storsik!!!

Fiskade i olika riktningar för säkerhets skull om det skulle vara "Något" därute...medan jag blickade ut över det stora blå...men va???...ser en säl ca30 - 40meter utanför mig som stirrar på mig, Jaha!!! En säl då är det ju lika bra att lägga ner det!!! Tog på mig inåt igen mot min trotjänare...Troutmobile!!!

Nja, det var nog inte det jag hade förväntat mig, men dagen har varit underbar trots allt, hade jag varit hemma så hade jag kanske missat något....en svan frikaserade på det som fanns längst in i viken, partnern följde mig i vart enda steg jag tog på stenarna.

En ny dag imorgon vad den nu kan ge...Önskar er en go påsk!!!  ;o)Peter
Premiär!!!

Torsdag 20 april.

Igår var det "Vilodag", hade en massa ärenden som var tvungen att genomföras före påskhelgen, jag hann dock åtminstånde binda några nya laxflugor, samt förbereda specifik utrustning inför den kommande laxpremiären...för min del!Fredag 21 april.

Så var det så dags, att besöka laxarna......men var är laxarna???

Såg dock en, som var uppe tre tillfällen under de timmar jag spenderade vid strömmen. Samt att jag "Anade" ett "Drag" i min nya fluga vid ett tillfälle.

Vid starten hade jag för tung "klump" och fastnade med flugan, förmodligen på en sten, efter ett snabbt byte av "Klump", fastnade jag ännu en gång, denna gånge släppte flugan men kändes lite tyngre. Jag tog upp flugan och noterade att det plötsligt satt tre flugor i ändan av tafsen..."Ha ha ha ha"...jag skrattade för mig själv, det visade sig att jag fastnat i flugan som jag "Tappade" vid första rundan, och dessutom fått med en bonusfluga, som någon annan laxfiskare lämnat därute i strömmen...även om inte laxen tog fick jag ett visst napp ändå....Ha ha ha!!! ;o)

Vattennivån verkar sjunka stadigt tillbaka, men dock inte anatlet fiskare, innan jag lämnade strömmen kom det stora skaror av spinnfiskare och en och annan flugiskare till vattnet, Hm!!! Anaratt det kan bli mycket folk under denna helg. Så det får bli havsöringsfiske under helgen istället. Dock är ju kustflugfisket riktigt bra stundtals! ;o)

Vill passa på att önska er alla besökare på bloggen, en riktigt go påsk!!!

Tills nästa inlägg.......skitfiske!!!   ;o)
Peter
Evolution...

Tisdag 19 april.
Världen började med varelser ur vattnet...


...och därefter kom...


...till dinosarier...
...som dog ut...
...för att istället lämna plats åt andra varelser...
...till apmänniskan som lämnade trädet, för att sätta sin fot på marken...
...till att bli den fullt utvecklade flugfiskaren, som söker sig till sitt rätta element...vattnet, som sin anfader, cirkeln är nu sluten!!!  ;o)

Eller är vi verkligen fullt utvecklade???Denna eftermiddag!

Var ute ett par timmar efter jobbet idag..IGEN!!! Vid ett tillfälle följde en större havsöring flugan tills jag skulle lyfta flugan ur vattnet och upptäcker då först att jag har en h.ö. efter, så när som bara ett par meter ifrån mig. I samma ögonblick jag lyfter flugan ur vattnet vänder h-öringen precis under vattenytan, för att snabbt ta sig på djupare vatten...den kändes kan jag lova! ;o) Det var ändå värt att ta sig ner denna stunden.


Skitfiske!!!  ;o)
Peter
Ungdomsfiske & annat!!!

Måndag 18 april.

Iväg med en del av ungdomarna ur Fiskegruppen från fritidsgården, på bottenmete efter plattfisk, vilket de var taggade inför!Fint väder kändes som lyx, knappt någon vind och med stekande sol, medan jag skickat ut två av ungdomarna i uppdrag att "Stampa" borstmask som bete, hade jag tacklat upp ett antal spö och agnat med räkor för de som var ivriga att starta fiska..."Nyss"!!!  ;o)


I avvaktan på "Hugget"...Emma har full koll på sitt spö...kollegan placerar sitt spö strategiskt...Till slut händer det saker...Storfiskarn Lenny spräcker nollan!
Joel krokar av en av sina fångster.
Eva ville ha färsk middag! Gissa om hon blev lycklig att få napp!!!
En annan kunde inte låta bli, dubbelt upp!!!  ;o)

Ungdomarna ville ut fler gånger framöver, men nu är det snart påsk, och långhelg, så det får bli om ett tag. Det ärganska viktigt att deltagarna får fisk, någon gång i mellanåt, så de bibehåller sin motivation. Men förutom fisket ges det även tillfälle att diskuttera hur man skall bete sig ute i naturen, hur man skall klä sig etc. Dessutom ett ypperligt tillfälle för ungdomar från andra bostadsområden att lära känna varandra. Vi fick med oss en ny "Medlem" idag som blev taggad till att få följa med mer framöver!!!

När dagen med ungdomarnavar färdig, var det dags att svida om och lägga fokus på mitt eget fiske, flugfisket efter havsöring...så klart!!!  ;o)  

Valde att besöka en plats som jag fiskat enormt mycket på, för si sådär för ca 30-35år sedan, min barndomsplats, då vi bodde ca 300 meter från havet. Men på den tiden var fisket helt annorlunda. Tidigt 70-tal fanns det gott om torsk, ål, makrill, horngädda etc. Havsöring fanns det gott om med, till skillnad från idag var de dock i betydligt mindre storlek. Farsan lyckades med att fiska upp en torsk på 25 kg, året var 1973, det glömmer jag aldrig!!! Livet går vidare...

Men tillbaka till nutid...vadade ut till "Revet", där jag och kompisen snorklade efter ål på våra sommarlov, noterade att blåstången var övertäckta med alger, vattnet brunfärgat, inte alls den kulör jag minns det. Hittade "Min sten", flugan landade mjukt i vattnet, tog hem lugnt, men bestämt....PANG!!!  En liten havsöring som bjud på en rejäl kamp, med ett par luftsprång....Yes!!!

Vilken dag, vilken kväll!!!

Havet låg lugnt, förutom små dyningar som rullade in mot mina ben. Noterade att ett par svanar hotade varandra en bit ut i det fria blå,  ett par tärnor störtdök ner i vattnet för att fylla på matförrådet, en ejder låg en bit från mig och bevakade mina rörelse...pust! Dé é la gött å leva???....
 


Yes!!!...ännu en enormt fin dag, och jag fick uppleva den!!!

Veckan har å andra sidan bara börjat!!!  ;o)


Skitfiske!!!Peter
P.s: hörde en väldigt tråkig nyhet idag att tre Falkenbergare omkommit under trollingfisket i Simrishamn i helgen. Är ledsen för er drabbade!!!

Tema sportfiske!

Söndag 17 april.


Var ute en liten stund igår lördag, isande dimma, lätt regn i luften och hör och häpna....inget napp!!! Så det blev en "Softadag" på hemmaplan istället, med att binda flugor inför mitt kommande Laxfiske framöver...Men idag söndag var det fullt ös!!! Började dagen med att hjälpa klubbkompisar med att kalka klubbvattnet...


...samla ihop kalksäckarna...


Förutom kalkning fanns andra sysslor...


...tex klyva ved...
...fika hann vi med också...
...kanadagåsen tog sig också ett skrovmål, i vårsolens värmande strålar.


Sedan var det en tur inom lokala sportfiskebutiken, en Liiiten stund...hem snabbt och fixade ihop en lunch, packade ihop prylarna medan maten blev varm, i med maten och iväg med Troutmobile...

...till det stora blå, nu kändes det att "Något" var på gång, när jag anlände var det en ljummen bris ut från havet, det måste finnas någon där ute???

Det var trögt till en början, efter att ha besökt olika platser, men till slut så...
...den var på flugan först men släppte, men tog igen för att krokas bättre...så föll axlarna ner i rätt läge, pussst!!! Ahhh!!! Den höll måttet men fick återgå till sitt rätta element för att äta upp sig mera.

Känns som om vi behöver få mer stadigvarande värme, havsöringarna har varit ganska försiktiga i sina hugg, samt det är ganska snålt med byten inne i vikarna...än så länge!!! Såg dock att en del mysis hade börjat samlat sig vid en plats, då kanske det är lite på gång inför den kommande påskhelgen.

Under hela dagen har dessutom mobilen gått varm på alla sms samt samtal från ungdomar ur "Fiskegruppen" som ser fram till morgondagens fiske, då skall vi bottenmeta efter skrubba, mer om det imorgon dock!

Väl på hemmaplan under denna kväll har jag gjort nya karakatyrer, så istället för flugspö så får pennan agera, men det kommer längre fram!!! Nu skall jag göra ett par havsöringsflugor innan jag stänger mina blå...natti natti!!!


Skitfiske!!!  ;o)Peter

Kvällsmålet serverat!

Fredag 15 april.

Iväg idag...IGEN!  ;o)

Efter en intensiv dag var det gott att få komma till havet ännu en gång, redan vid tredje presentationen var det kontakt...men det släppte...en stund senare likaså, MEN!!!...tredje gången gilt, så krokades, var det nu var...Hm...det var en...


...Siiiiiik!!! (???)


Blev ganska förvånad, får jag erkänna, men...nollan spräckt...


...siken fick följa med hem...


Rensade den och kollade vad den hade i magen...


...småfisk!


Fixade röken, efter en stund började en angenäm lukt sprida sig...


...varmrökt Sik, det är inte fy skam, Norrlands minnen väcktes till liv kan jag lova, dessutom smakade det gott på knäckebröd!!! Yammy!!!  ;o)Önskar er en trevlig helg!

Fish on... >>-)))))))`>PeterEfter jobbet...

Torsdag 14 april.

Efter en låååång dag med möte, massa administrativt arbete, planering, förberedelse inför nästa veckas påsklov...så var det J...T gött att komma ut, till friheten, lugnet och till det stora blå!!!

Placerade mig på en sten i vattnet, lät det stora blå pulsera med rullande vågor på mina ben, drog ett stort djuuuupt andetag, den salta havsluften rensade ut systemet. Såg hur linan sträcktes åt motsatt riktning när jag tog hem flugan..."Fasen! håll dig vaken pöjk!"...lade ut igen och efter ett antal kast så flöt tankarna iväg åter till en annan värld. Denna gången var flugan i en annan riktning...Pang! såg hur fisken var strax under vattenytan innan den släppte...."Skärp dig gobbe!!!"....ut med flugan på samma ställe...Pang! Denna gången krokades havsöringen, en liten rackare som inte höll måttet...  


...en snabb avkrokning så fick den åter sin frihet, precis som jag, efter en arbetsdag, en lättnad för kropp och knopp.

Tackade för upplevelsen...

Riktade blicken inåt land, såg hur flaggor vänt riktning, solens sista värmande strålar smekte mitt anlete...innan mörkret lade sig...gäääääässssppp!!!

Zzzzzz......Zzzzzz......Zzzzzz......   .....Zzzzz.....Zzzzz.....Zzzzz....."Dream on!";o)

Flugor och möte!

Onsdag 13 april.

Var ute en snabbis på ca 45min efter jobbet igår och trotsade både isande vind samt regnskur av småspik, noterade att vattnet var som kaffesump...hm, igen! Så det var bara att pallra sig hemåt och gotta sig i bland flugbindar material, med att binda ett par nya fräscha borstmask imitationer......de ser kanske lite lurviga ut, trots att jag strippar dem på ganska mycket av maraboun. De ser helt annorlunda då hamnat i vattnet, de blir mer slimmade...och förföriska!!!  ;o)

Förutom havsöringsflugor så har jag även börjat att binda upp en serie tubflugor inför kommande Laxfisket på hemmaplan...Ätran. Flugorna kommer presenteras framöver...

Avslutade denna dag med ett par timmars årsmöte med sportfiskeklubben, med "lite" saker på agendan. Hm...får hålla igen på ett och annat så man hinner fiska med!!!  ;o)

Ser fram till morgondagen, vad den kan erbjuda!!!


Skitfiske!PeterP.s: på väg hem från årsmötet passerade 12st viltsvin kultingar + tre stycken vuxna grisar mitt framför bilen...de har inga problem med att sysselsätta sig med andra ord!!!

Bra början på veckan!

Måndag 11 april.

Morgon/förmiddags flugfiske utmed kusten, även dag, innan jobbet kallar. Och vilken dag, havet låg nästintill blankt när jag anlände, stora skaror av ejdrar passerade över mig ett dussintal gånger. Besökte flertalet platser för att hitta en annan havsöring, precis när jag skulle avbryta drog det tungt i spöt, vartfall tyngre än föregående turer...


...en nyligen utvandrad öring ut i det stora blå, vacker som skam!...fanns inget annat alternativ än ge den friheten åter, tack för kampen!

Mina misstankar kring vad bytet var, gav resultat...


...nu är de på gång, borstmasken!!!

Har precis bundit upp fler för att vara säkrad, de kommande dagarna...

Skitfiske!!! ;o)


PeterP.s: var ute med Fiskegruppen under kvällen, det var tunt med fångst, dock lyckades en av deltagarna lura en större skrubba. Vilken kväll!!! Det var hur varmt som hellst, rena sommarkvällen!!! :o)Söndags sök!

Söndag 10 april.

Upp med tuppen idag! Och iväg till det salta blå...

Trots ett sent kvällspass på jobbet igår kväll så öppnades de "Blåa" och tog emot morgonljuset. Noterade att stararna börjat boa in sig i ett par av fågelholkarna. Övriga sjöng frenetiskt, en trevlig väckarklocka om inte annat! ;o)

På väg ner till havet, var det stora skaror av rådjur som betade ute på fälten, samt en och annan fasantupp som struttade omkring uppbröstad...ifall det skulle dyka upp en och annan fasanhöna.
Imorse var det dessutom inte mycket vind, solen värmde kinderna när jag anlände...blicken sökte av det stora blå. En av klubbkompisarna hade redat "Paxat" en plats...mobilen ringde..."Hur ser det ut????"...frågade Mikael, en av fiskekompisarna som var ivrig, och var på väg ner från de djupa skogarna. Jag svarade glad och förväntansfull..."Ser jättebra ut, jag sparar några till du kommer ner!!!".....Mikael ljöd i andra änden..."Ha ha ha ha ha!!!".

Medan han var på väg så började jag att fiska med Lars-Åke, han hade inte sett något än. Efter en stund valde jag en annan plats... 


...sikten var destu bättre jämfört med tidigare dagar, kunde jag konstatera.

Blickade runt omgivningarna när jag stog ute i vattnet och fiskade av en ränna...en lätt sträckning i linan, och så var det hela över i en bråkdels sekund, lade ut flugan på samma ställe och började ta hem...Sssscccchhhhwwwwooooosssshhhh!!!!...det var en liten fighter!!!......en riktig liten silvertorped. Denna färgen skall det vara, med nästintill genomskinliga fenor och fjäll som släpper av sig självt...om man vill ha matfisk, denna fick dock återgå och äta upp sig ännu mer, bye bye!!!

En stund senare kommer Lars-Åke, medan vi samtalar så har jag på ännu en gång men missade krokningen då jag var okoncentrerad. Gjorde inte så mycket ändå, nollan var spräckt för denna dag!  ;o)

Efter att Mikael fiskat också en stund valde vi en annan vik, längre bort så Troutmobile fick värma upp sig,en stund! Vi valde dock att återvända, och ta en längre fika... 


Lite hett te, goa mackor mé brie ost och salami, fint, fint!  ;o)

En av Laxfiskekompisarna i Falkenberg ringde, och berättade att årets första ÄtranLax landades idag, kompakt och silverblank. 


Upptäckte att ett havsöringsfjäll satt på mina vadare...Hm, nu är man "Märkt"!

Återtog flugfiskeplaceringen och sökte av sträckan, men vad nu då???...

...Jaha!!!Nu är Peter Plattfisk i farten...IGEN!!!??? Skrubba på fluga!  ;o)
Kort därefter landar även Mikael en havsöring.

Nja nu får det nog räcka för idag, det är en dag imorgon mé...och nästa dag, och nästa dag, och...ja ni vet!!!  ;o)

En riktigt skön söndag!


Snart en ny vecka, med nya utmaningar...
Peter
The Pete Story...part 2!

Söndag 10 april.

Igår kväll satt jag och tecknade med ungdomarna på jobbet, det blev en ironisk scen ur mitt havsöringsfiske nu när det blåst en hel del dagarna fram till denna helg...
...man får bjuda på sig i mellanåt, det uppskattar ungdomarna. Dessutom blev de inspirerade att själva teckna...en stund! ;o)

Få se vad det blir för "Scen" nästa gång?


Ha en fortsatt skön söndag!PeterYes!!!

Lördag 9 april.Spräckte nollan idag på f.m!!!

Vinden låg på idag igen, inte ett moln på himmeln, så solen gassade gött...


...med vind är det lika med grumligt vatten, vilket kan var bra ibland. Fisken blir inte lika skygg då, men ibland får det vara bra med det!Dock, där ute är de på väg in!!!


Började fiska av en plats som riktigt "Stank" havsöring, tredje utlägget så...


...small det till, på mitt "Hemliga vapen", som jag band igår.

Havsöringen for upp i luften två gånger, och for ett par gånger fram och tillbaka innan den gav upp...Hm, pust, ett välbehag forsade genom kroppen, och axlarna föll ner i rätt läge. Havsöringen fick givetvis friheten åter, för att äta upp sig riktigt fet samt få den mer silvriga färgen, med klar-vit buk. Tack för kampen!


Yes!!!


...äntligen!


Den enda som bevittnade "Drillningen" var...


...en skön knölsvan, samt en massa skriande måsar.

Ejdrar guppade upp och ner strax utanför, och en falk ryttlade uppe i skyn efter ett blivande byte.
Drog ett djupt andetag och kunde bara njuta att äntligen kunna vara vid öppet vatten.
Vintern var som bortblåst, och väl är väl detta!!!  ;o)

Nu är det bara att köra på, hela tiden, varje dag!!!


Skitfiske!!! ;o)


Peter

Nya flugor!!!

neon/NEON20.gif.....Eftersom det är halv storm utmed kusten idag torsdag, så var det inte att ens tänka tanken på en tur ner för att "Dänga" spöt. Valde att istället ägna tid vid flugbindarstationen, och fortsätta med fler havsöringsflugor...i andra färgkombinationer......fiskimitation 4 + 5, får dessa heta då det blivit tre tidigare med samma namn...enkelt!

Band även upp fler märlor, samt ett "Hemligt"...vapen/Waffe14.gif, som kommer ligga djupt i asken...i säkert förvar tills det blir dags!!!  ;o)

Idag har det blåst nått så J...A kopiöst, dock lyste solen...hm...alltid något, men nu får ni väder gudar hålla igen på att "Släppa vind"!!!
smileys/smile17.gifPeterP.s: ni som besvarade "Månadens tävling" för mars, och som blev utvalda som vinnare vill jag bara meddela att "priset" är på väg!!!


Premiär utflykter!


Måndag f.m. tog jag mig ner till havet för att äntligen få lägga ut en av de nya h.ö-flugor jag bundit på mässorna. Passade på innan "Gruvan" kallade...jobbet alltså  ;o)  Dock var det otrevligt grumligt i vattnet, en mörkbrun nyans som om någon tömt kaffesumpen ut i det stora blå. Himlen varvades med både det blåa och täcktes i nästa ögonblick med en kylande dimma. Ejdrar flög strax över vågtopparna, en och annan storskrake guppade en bit ut, en större formation av svanar, samt en stund senare av kanadagäss som passerade med fokuserad riktning utmed kusten. En mink kom mellan stenarna och stannade upp för ett ögonblick för att nyfiket beskåda vad den där konstiga figuren höll på med, viftandes med en av armarna fram och tillbaka upp i luften...den "Figuren"...hm, det var jag! Vi människor gör saker och ting som för oss ter sig självklart, frågan är då, hur uppfattas vi av våra "Vänner" ute i det fria. Fundera på det ni!!!  ;o)

Igår tisdag, lämnade jag "Gruvan" efter ett dagspass för att åter besöka kusten, till en särskild plats då det blåste rejält från syd, vilket gav mig läge att stå i "Skyddat" läge och fiska av en udde med vinden i sned vinkel mot ryggen. I hopp om att någon silvertorped skulle passera. Dock var sikten i vattnet inte bättre. Ute i revet rullade ca tre meter höga vågor, vattnet var tät med sandpartiklar, samt en och annan tångruska. Men det gjorde inget, att äntligen få stå och kasta ut flugan i öppet vatten, var nästintill euforisk! Tog en kort paus och andades in den salthaltiga kustluften, blickade ut över det oändliga som rörde sig livligt in mot stranden. Större grupper av ejdrar guppade upp och ner. Ett par trutar gled nyfiket i riktning mot mig och landade perfekt i det iskalla vattnet i hopp om att jag kanske hade något att bjuda på...men tyvärr!

Idag onsdag blev det ett par timmar vid bindstädet, och "Utveckla" fler varianter havsöringsflugor...

För morgondagen (Torsdag) är prognosen ca 15m/sek i vinden samt mycket bakgrund/AnimierterHintergrund24.gif = Flugbindning!

Inför helgen ser det lovande ut!!! Så då fortsätter jag att söka silvertorpederna...fredag, lördag, söndag. Därefter en ny vecka = mera kustbesök! samt resten av april...och en bit in i maj tills kläckningarna tar vid, men det tar vi då!  ;o)

Men...

"Den kloke tar det ena först, och det andra sedan!"  ;o)  
djur/fiskar/Fisch10.gif

Skitfiske!  ;o)
>>-)))))))`>

Peter

Tävlingsresultat!

Den 31:a mars lottades det ut tre vinnare till havsöringsflugor jag bundit. Vinnarna blev...

1. Niclas och Petra

2. Andreas Åberg

3. Jörgen Kam

Tack för era svar! maila era adresser till min mail: mountpeter@hotmail.com ....så kommer det ett kuvert med...  djur/insekter/Insekt19.gif    
Ni andra som kom med svar tackar jag för ert deltagande, och önskar er lycka till nästa gång! Ge inte upp!  :o)


Ha en fortsatt bra vecka!

PeterP.s: Sussi fick ett påskägg med bla....Flugor inför sportfiskemässan, som ni ser på föregående inlägg.

Ny fluga!

En ny booby inför mässan...och påsk...


...Love Bites!...Booby med hjärtan, flugorna som därefter tog sin form till örhängen och prydde en kvinnas öron under Sportfiskemässan då hon stog i Fjällornas monter.


P

Mässhelg!!!

Söndag 3 april.

Helgen spenderades på Sportfiskemässan i Jönköping, som en av flugbindarna utmed Flugbindargatan...."Lugnet före stormen!"......storm på väg!...


Här är de som satt utefter flugbindargatan...


Chris Carter
Stoyan Filipov
Jim Lees
Chris Reeves
Martin Ångnell
Niklas Dahlin
Ronnie Eriksson
Trevor Jones
Håkan Karsnäser

Niclas Runarsson
Marc Fauvet
Roy Christie

Johan Klingberg

Claes Johansson


Ja just dé!...


...jag fick förfrågan om att binda havsöringsflugor samt gäddflugor...(bild tagen av Uffe Brandin)Bad bunnies!


...en del kanske skulle passa i det kommande påskriset!!! (bild tagen av Uffe Brandin)För övrigt på mässan var det oförskämt mycket prylar, samt kända sportfiskeprofiler...


Micke Fröhlin, Guideline
Leif Stävmo/Guideline, diskuterar med Sivan från Fjällorna längst ner i Guidelines monter...Wittlocks med sitt välfyllda sortiment...
The J:son System


Och en massa, massa andra...Puh!!!


.........
...
...
...
...
Lasse med sina vackra fanéraskar...vill passa på att tacka Lasse för fjädrarna!
...kastbanor...
...Fjällorna...
...Sportfiskarna, Henke gjorde ett "Tecken" före bildtagningen, därav de glada smajlen...vad det var för tecken? Säger jag inte!  ;o)...hemorten marknadsförde Laxen...
...massa prylar...
...trevliga "Leksaker"!!!...denna, på ett släp efter en husbil, fullknökad med...JAPP! PRRRRRRYYYYYYLLLLAAAAARRRR!!!
...Lubbes fiskbil...
...budgetmontern!


Detta var bara en bråkdel av allt som kunde ses, för att inte tala om alla trevliga möten. Passade dessutom på att köpa Leif Millings nya bok, "Länge Leve Flugfisket!", signerad!

Trots att mässan var under självaste premiärhelgen för havsöringsfisket, på västkusten, gick det bra ändå. Tackar arrangörerna för att jag fick vara med som en av flugbindarna med ett stort varmt...TACK!!!


See U out There...soon!!!


Peter

RSS 2.0