Påsk med familjen, lax och kustbesök!

Onsdag 30 mars
 
 
 
Spenderade hela påskhelgen med familjen på min "Hemma-arena", i Halland...så vägen bar inte iväg till Blåkulla denna gång!
 
Märktes tydligt att våren var i antågande i den region som jag fortfarande räknar som mitt hem, med ett rikt fågelliv, en del åkrar som antagit tendens i grön färg m.m.
 
Det var riktigt skönt att få andas in den salta kustluften och se de vidsträckta öppna vidderna, samt för att inte tala om det "Stora blå"!
 
Långfredagen blev "Softdag" med familjen, umgås och bara vara, Påsk-afton däremot kunde jag inte hålla mig utan åkte till ett litet laxvatten som har sin premiär redan 1 mars. Sist jag besökte denna sträcka var för drygt tre veckor sedan med flugfiske/flugbindarvännen Tomas, då vi båda hade kontakt med fisk på våra flugor utan någon krokad. Så nu blev det ytterligare en chans och se om det fanns större möjligheter till mer konkret kontakt...
 
...och det gjorde det, dock en MYCKET försiktig sådan, trodde först att flugan hade fastnat i botten tills jag fick en liten blygsam respons efter att ha höjt flugspöt och spänt upp linan. Det visade sig vara en laxhona på ca 63cm, som fick gå tillbaka och äta upp sig under denna säsong, och kanske förbereda sig till att bjuda på rejälare fight nästa gång....om det blir en nästa gång dvs.
 
Härligt att vara ute igen och få fiska på vild fisk, en mjukstart på den nya flugfiskesäsongen kan väll påstå.
 
Under påskdagen tog jag med min kära till Skånekusten och sökte efter havsöring, alltmedan vår goa lilla dotter togs om hand av farmor i stugan utmed den halländska kusten. De sydliga reven vi besökte bjöd oss på kraftig vind, med småspik i luften...men skam den som ger sig!
 
Min kära stog och njöt utvadad i väntan på ett hugg, de lyste dock med sin frånvaro denna dag, men då kan det bara bli bättre tills nästa gång!
 
Laxen under påskafton var glad i den enda Sunray Shadow jag hade långt nere i flugasken, så denna kväll valde jag att spendera lite tid åt flugbindandet...
 
...med att binda upp fler som förmodligen kommer väl till pass nästa helg då det blir ett besök åter, tilll ett närbeläget Laxvatten...."You Never Know!"....
 
Dagens Tips! missade ni att hänga upp fluglinan inför vintern, då är det kanske dags att ta upp den ur rullen och sträcka upp den inför premiärturen!...  ;0)
 
 
 
Ha det gott!
 
 
 
 
Peter Scheffler

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0