Variation som utmaning!

Torsdag 1 oktober
 
 
Nu börjar flugbindarsäsongen på allvar, så jag tänkte ha ett innehåll av nya flugor av olika modeller, binder upp laxflugor, beprövade samt nya egna kreationer i varierad storlek, på krok samt tub...
 
...eller som här en och annan Streamer för kust, sjö och strömmande vatten....
 
 
 
...Buzzer´s dvs mygglarver som flugfiskas gärna nära ytan, en färgglad indikator rekommenderas att använda för att underlätta mothugget då fisken tar ytterst försiktigt, vilket ibland knappt är märkbart. Har missat en och annan fisk då tankarna har skenat iväg åt andra världar, och när jag åter har tittat på linan har den varit utdragen, och ibland till och med nerdragen på djupare vatten. Men ack vad effektivt det är i rätta stunder!
 
Här har jag använt mig av Tiemco "TMC 2457" krok i storlek 14, gälar i vit polygarn, bindtråd som jag färgar in i rött och svart vartefter jag binder in tråden, lila flash, ribbing av ofärgad vit bindtråd samt UV-lim, givetvis DEERCREEK! Imiterar huvudet neråt då myg glarver hänger på så vis under ytfilmen, stjärten har en ytterst liten borst av vit cdc. Har tagit en hel del fina fiskar i större storlek, med denna mygglarvsimitation tidigt på våren, men även senhöst och fram till vattnet fryser till is. Här gäller det dock att ha MYCKET TÅLAMOD, och vänta, och vänta, och vänta ännu mera tills fisken tar. Istället för att "Blindfiska" dvs att slänga ut flugan hit och ditt och daska vattnet. Så ett tips är att vänta en stund vid vattnet, sök av med blicken tills en fisk avslöjar sin vakrutt....lägg ut flugan i dess vakväg och vänta. förr eller senare rör sig linan, eller att till och med indikatorn försvinner ner i djupet, då...ja just DÅ är det dags att göra mothugget.
 
 
"Skitfiske" på er!  ;0)
 
 
 
 
Peter Scheffler
 
 
 
 
 
P.s: håll utkik det kommer mer flugor framöver! ;0)   >>-)))))))`>
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0