Fjädermyggtider!

Onsdag 21 oktober
 
 
 
Nu är det hög tid till att flugfiska med med minimala storlekar på myggimitationer, ja något sånär...
 
...bundit upp ett antal svävande "Buzzers" med nappindikator i krokstorlek 14, MYCKET eftertraktade av de öringar som man ser på stilla vatten med sina stilla vak strax under vattenytan, där de endast avslöjar sina fenor...eller med en försiktig vakring. Ju försiktigare de avslöjar sig, destu större fisk oftast!
 
Tog en snabb tur inom det lokala PT-vattnet efter ett ärende i "Byn", såg mängder av vakande öring, så eftersom det var en gråmulen dag valde jag att testa denna fluga i mörkare färg, och det dröjde inte länge innan flugan fick påhälsning. Nappindikatorn dök, och linan sträcktes försiktigt mot djupare vatten, höjde flugspöt lugnt men bestämt. En öring avslöjade sig uppe vid ytan, men inte utan kamp, dock betydligt lugnare än de stridbara regnbågarna som har visat sitt intresse för mina flugor de sista dagarna. Öringen hade fin kvalitet på fenor, så jag antar att detta var en av de öringarna som funnits sedan en längre tid tillbaka i detta vatten...
 
 
...givetvis så fick denna återgå till sin frihet, och fortsätta att äta upp sig. Ytterligare ett par öringar drog ner denna hovrande fluga, trots denna korta stund så kändes det gott för sinnet...med axlarna tillbaka i rätt läge efter en go fiskeupplevelse.
 
 
"Skitfiske" på er!...
 
 
 
 
Peter Scheffler

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0