Gångna höstlovet!

Måndag 2 november
 
 
 
MYCKET flugfiske blev det under höstlovsveckan, på regnbåge och öring, med besök i tre PT-vatten. Samt hötlovsaktiviter för barn och ungdomar.
 
Senhösten är en MYCKET trevlig period för flugfiske, vattentempen gör att fisken blir mer piggare än sommarens heta period. Fisken kan dock bli mer "Petig" på vad man presenterar i form av olika flugor, antingen landinsekter, fjädermygg etc. Vid köldslagna morgnarhar färgglada streamers varit gångbara.
 
...fjädermyggpuppor och mygglarver är effektiva nu...
 
 
...även större fisk tar dessa mindre imitationer...
 
 
...både öringar och "Bågar"...
 
 
...ju mindre destu giftigare!
 
 
 
Den gågna veckan har öringarna varit på "Hugget", mindre stim har i ett begränsat område smaskat i sig de oändligt mängder av fjädermygg som ligger i ytfilmen. Vaken har inte mer än avslöjats än en blygsam ring på vattenytan, en och anna "Prickig" har avslöjat sig med en s.k. "Head and Tail"-vak...
 
 
...den gångna veckan har även barn och ungdomar erbjudits fritt fiske i Karlstad, där en del av oss tillsyningsmän, äldre ungdomar och andra vuxna har varit behjälpliga med att rigga fiskeutrustning, satt på bete, och landat fisk åt de som har provat fiskelyckan, eller "Skitfisket"! :0)
 
 
Ett flertal barn och ungdomar hade turen att få fisk dessa två dagar som detta pågick, de unga sportfiskarna visade stolt upp sina fångster till sina föräldrar som förevigade detta med ett foto så klart.
 
Det fanns en kort stund över innan jag åter förenades med min familj....
 
...gött detta!
 
 
Trots att det är kylslaget vissa dagar så visar sig en och annan trollslända, nattslända, harkrankar m.m.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Under fredagen drog jag och flugfiske vännen och tillika tillsyningskollegan till ett PT-vatten norr om Karlstad, Pontus ville introducera mig dit då rykterna hade spridits att det fanns grov regnbåge. Vid flugfiskesträckan fanns en grund vik, där tre regnbågar höll till, ett par kilos fiskar och en större...
 
...en av de mindre tog flugan direkt, fisken valde friheten åter vid landningen då jag fiskar hullinglöst. Den större svävade inne i den grunda viken på ca halv meters djup, presenterade flugan på insidan mellan fisken och land, när flugan "Ploppade" i vattnet och började snabbt sticka iväg så reagerade regnbågen direkt, fokuserat och bestämt, och med ett par stjärtslag var fisken ikapp flugan och tog den utan att tveka....."SMACK!"
 
Den var något större än jag först hade trott, drillade fisken med mitt klass 5 spö....bågen drog ut lina tills nästan backingen blottades, med kvicka hemtagningar av lina så kom fisken närmar, för att i nästa ögonblick dra iväg mot djupare vatten och backingen började synas igen.
 
Efter fyra till fem rejäla utras så började bågen tröttna och kunde landas i håven, och tur var det La att jag hade med den större håven!....
 
...fisken jag trodde vägde kring 2 kg, vägde 4kg! En rejäl kluns till regnbågsöring....kul och känna på lite större fisk. Men tydligen finns det regnbåge upp till 9kg i detta vatten....Hmmmmm!?  ;0)
 
Gött detta...medisin för kropp och knopp!!!
 
 
Dottern imponerades också på kvällen när regnbågen hade blivit filéad!
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Innan denna helgen var över så vart det en klubbträff vid klubbens egna vatten...
 
...en och annan båge tog på flugan även denna lördag.
 
 
 
 
Bättre hälsovård kan man inte ha!
 
 
 
 
Hälsningar
 
 
Peter Scheffler
 

Kommentarer
Postat av: Tomas Gustafsson

Hej!Det var en riktigt fin båge,välmatad och färggrann.Fast jag undrar varför öringarna ser så undernärda ut? Hade det varit I en näringsfattig fjällsjö så kunde jag förstå det,men I ett P&T-vatten har jag aldrig sett något liknande.

2015-11-04 @ 20:44:47
Postat av: Peter Scheffler

Hej igen Tomas! Den större bågen gav en rejäl kamp, de mindre öringarna är som du säger smala, inte alla men många. Kan bero på att de har konkurrens om födan av alla bågar samt mörten. Jag har varit om detta i tidigare vatten, dels i fjällvatten samt i andra PT-vatten. Ha en trevlig helg! och skitfiske! :0)
>>-))))))`>

2015-11-06 @ 07:42:00
URL: http://peter.scheffler.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0