Isiga stränder!

Annandag-påsk 2 april.
 
 
Dagen före "Doppare-dagen":
 
Efter bilfärden ner till Hallands kusten från Karlstad så var det gott och anlända till destinationen, familjens sommarställe invid det stora blå. Tömde Trout-mobile på packning samt tillhörande flugfiskeprylar, och tog en tur inom Ätran i Falkenberg. 
 
Jodå, strömmen var där, dagen före "Stormen"...inte en själ var det på plats, jag skrockade med kompisarna och sa att det skulle se helt annorlunda ut på den fronten under nästkommande morgon....självaste Laxpremiären! ;0)
 
Detta året fick de vara utan mig...eftersom jag valt att lägga tiden på kustfisket...otaktiskt i efterhand!
Men....det kommer fler tillfällen framöver, och då NÅGOT varmare! ;0)
 
 Passade på att syna anläggningen kring strömmen då Laxprojektet har startat, med att bla riva den gamla dammvallen, samt iordningställa miljön utmed älven vid kraftstationen. Jag berättade för Tomas och Rasmus om vad var på gång i de närmaste framtiden.
 
Skall bli riktigt spännande och få följa detta projekt och hur detta kommer vara till gagn för Laxen samt havsöringen.
 
 
Den gamla laxtrappan är under all kritik, när det ursprungliga fallet kommer fram igen, utan vandringshinder, så kommer det se helt annurlunda samt bli en bättre reproduktion av de "Prickiga" längre uppströms.
Fisket kommer också bli bättre och då inte bara i Falkenberg. Jag är övertygad om detta! :0)
 
 
Alltmedan det forsande vattnet for fram så blir vi påminda att kung Bore ej har släppt sitt stadiga grepp om kylan, men ......någongång MÅSTE det vända!?
 
 
En tom tavla över säsongens fångststatistik, det kommer ändras inom kort!
 
 
Passade på att visa runt kompisarna på det olika platser som gett fångst...samt att Rasmus bara MÅSTE passa på att föreviga sig på buskisparet, Stefan och Kristers friluftscen som ligger utmed Laxarnas hem....
..."Turist, Turist!!!" ;0)
 
Sjukhuset i bakgrunden föddes en viss Flugfiskeentusiast för snart 50-år sedan...krypavstånd till Laxarnas ström! :0)
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
D-Dagen!!!
 
 
Vaknade 04.49, de "Blå" var något dimmiga när de öppnades, dock...ÄNTLIGEN!!! Dags att få stå där, insupa den salta havslukten. Trout-mobile var utrustad med spöhållare, för underlätta besöken till de olika reven denna ISKALLA dag, vartfall på morgonen! Vi var ganska Coola mé, med spöna i högsta hugg samt med solgogglarna
på. 
 
 
 
Väl framme vid första revet för denna dagen var det bara att konstatera..."Vi är INTE ensamma!!!"...ett antal bilar hade redan anlänt, det var sportfiskare överallt...kändes det som! :0)
Så det var bara att vända blicken västerut till nästa rev, som var tom, Trout-mobile fick åter rulla, ett kort stycke.
 
När vi väl var klara, stannade jag till för ett ögonblick med blicken utöver det stora blå, blundade, drog tre djupa andetag så att utandningsluften förvandlades till en dimma....drog ett stort andetag genom näsan, för att i nästa ögonblick känna saltlukten. Öronen tog upp ljudet från diverse sjöfåglar, så som ejder, svanar...öppnade upp de blå och ser skarvar som sitter med vingarna utfällda i den stigande solens sken. En V-formation av passerande kanada gäss swishade förbi.
 
När vi väl bestämt oss i vilken riktning vi skulle ta ut på revet upptäcker vi en ståtlig fågel som lämnar en sten ute i vattnet...det var en STOOOOR kungsörn...."HÄFTIGT!!!"....kunde vi konstatera alla tre.
 
 
Inne i de grunda vikarna låg det is täckt över vattenytan...
 
 
 
...samt på ett antal ställen stora isflak...
 
...på vägen ut i vattnet passar jag på att titta mellan stenar och tångbälten, kunde genast konstatera att någon mat för havsöringen finns det inte, en isande nordvästvind, samt lågvatten var inte den bästa förutsättningen för havsöringsfisket denna dagen, men...vi var här!!! Och bara det var värt mycket, nu är säsongen startad. En stund tidigare får jag ett sms av en flugfiskekompis västerut att vattnet är 0,5-grader, Hmmm!!!......
 
 Ja ja, nu är vi här, på en kortvisit...denna gången...det är bara härligt att få dela dessa fina rev med kompisarna, visa dem hur fint det är här. Mobilen ringer....en lokal kompis står utvadad på ett annat rev längre söderut och undrar om vi sett, kännt något...."Hur går det???"...."Trögt!!!"...."Inget här heller!!!"..."Det aldeles för tidigt, det är för kallt, det finns inga bytesdjur inne i vikarna!!!"...."Slutet av månaden DÅ, blir det andra bullar!!!"..."Men vi är här, och det är fint väder, solen steker i fejjan!!!".....
 
Så fortsätter konversationen, trots den isande kylan samt inga tecken på liv, så finns det ett hopp, en positiv inre känsla, att det blir riktigt bra....framöver! ;0)
 
ca 06.30...solen ger värme succesivt denna underbara morgon. Efter en stund avfiskande på revet åker vi till ett annat rev, och ett annat, och ett till, och ett till, och ett till, och ett annat....
 
 
 
..."Det susar i säven!!!"...
 
 
...efter många besök på olika rev, i två kommuner, flera inkomnande samtal samt sms, kunde vi konstatera att denna premiären var....TRRRRRRÖÖÖÖÖÖG!!!
 
"MEN VI HADE I ALLAFALL TUR MED VÄDRET!!!"  ;0)
 
Vi surade inte ihop för klen fångststatistik, utan konstaterade att det hade varit en underbar dag ändå.
Under alla de åren jag flugfiskat efter havsöring på kusten så har jag ej upplevt det så här kallt, inga byten i vikarna, inga "Nyp"...på premiären!
 
Jag återvänder i slutet på denna månaden, då...OCH DÅ!!!
 
 
 
 
 
P.s: Tomas och Rasmus kul att ni följde med, nästa gång blir det roligare!!!  ;0)
                                                                              
        
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0